Esther Bolt

Wie zijn wij - Team Beter werkt. Esther Bolt

Na lange tijd werkzaam geweest te zijn in de grafische wereld besloot ik een paar jaar geleden werk te maken van mijn fascinatie voor gezondheid en leefstijl. Deze interesse ontstond jaren eerder in een periode dat ik met gezondheidsklachten thuis zat. Hardlopen, voldoende slaap, aanpassingen in voedingspatroon, mindfulness en concrete doelstellingen gaven mij de regie over mijn eigen welzijn terug. Ik was verbaasd dat zulke kleine (leefstijl)aanpassingen zo’n grote impact hadden op mijn fysieke en mentale gezondheid. Ik had zelf ‘de touwtjes weer in handen’ en dat gun ik iedereen! Het leek mij fantastisch om anderen in dat proces te kunnen begeleiden. Het (werk)roer ging om, ik dook de boeken in en volgde verschillende opleidingen tot gecertificeerd leefstijl- en beweegcoach.

Als coach breng ik mensen graag in beweging; letterlijk en figuurlijk. Binnen of buiten in de natuur. In beweging komen zet van alles in gang. Waardoor stappen vooruit gezet worden op zowel fysiek, mentaal als emotioneel vlak. Er (weer) de rust en ruimte ontstaat om bewust gezonde(re) keuzes te maken. Rust in én door beweging. Stap voor stap richting duurzame gedragsverandering.

Naast coach bij Beter Werkt. ben ik werkzaam als leefstijlcoach in mijn eigen praktijk Responsum en verzorg ik Mindful Run & Walk cursussen. In al mijn werkzaamheden komen de elementen samen die ik zelf al jaren inzet om minder stress en meer energie te ervaren.